Za vikend u BiH sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 2 i 7, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 17 i 23, na jugu od 22 do 26 stepeni.

Biometeorološke prilike će biti povoljne u većem dijelu dana, uz prohladno jutro i umjerene temperature.

Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene.

Preporučljivo je posvetiti više pažnje adekvatnom odijevanju.

U nedjelju će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle ili niskih oblaka. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna između 17 i 22, na jugu od 21 do 25 stepeni.

U ponedjeljak nas također očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle ili niskih oblaka. Puhat će slab vjetar, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura između 2 i 6, na jugu zemlje od 11 do 14, a najviša dnevna između 15 i 20, na jugu od 22 do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

(FHMZBIH/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*