Pomoć za sanaciju stambenih jedinica ugroženim poplavama

Crveni križ Federacije BiH izdvaja 600.000 KM, a Ured Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata u BiH 450.000 KM za sanaciju stambenih jedinica u područjima ugroženim poplavama i klizištima, prioritetno na prostoru Zeničko-dobojskog i Posavskog kantona.

Osim toga, Crveni križ Federacije BiH će izdvojiti i 200.000 KM na ime sanacije javnih obrazovnih i zdrastvenih ustanova u Zeničko-dobojskom i Posavskom kantonu (ciljana donacija kompanije Novomatic iz Austrije).

– U narednim danima bit će potpisani ugovori s načelnicima općina, organizacijama Crvenog križa općina i krajnjim korisnicima(nastradalima od poplava i klizišta) kojim će se decidno utvrditi način dodjele, korištenja i pravdanja humanitarnih sredstava prikupljenih u akciji solidarnosti Crvenog križa FBiH – saopćio je Crveni križ Federacije BiH.

U saopćenju za javnost Crveni križ FBiH “još jednom zahvaljuju svim donatorima i građanima koji podržavaju akciju solidarnosti Crvenog križa za ugrožene od poplava i klizišta u BiH”.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*