MVPBiH zabrinuto najnovijim razvojem događaja na Bliskom istoku

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zabrinuto je najnovijim razvojem događaja na Bliskom istoku, posebno nakon svirepog ubistva palestinskog mladića, a kao odmazda za ubistvo trojice izraelskih mladića.

Ministarstvo osuđuje ove teške zločine i izražava najdublje saosjećanje sa porodicama Eyala Yifracha, Gilada Shaara, Naftali Fraenkela i Mohammeda Abu Khdaira, i sa građanima Izraela i Palestine.

– Želimo da vjerujemo kako će počinitelji ovih teških zločina što prije biti otkriveni i procesuirani od strane pravosudnih organa – saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, koje poziva sve strane u Izraelu i Palestini da pronađu dovoljno snage, volje i suzdržanosti, i izražava zabrinutost zbog daljnjeg pogoršanja već narušene sigurnosne i političke situacije u regionu.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija uputio je ovim nesretnim povodom pisma saučešća ministru vanjskih poslova Države Izrael Avigdoru Libermanu i ministru vanjskih poslova Države Palestine dr. Riadu al-Malkiu, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*