7 miliona KM iz državnog proračuna za ugrožena područja

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva financija i trezora, utvrdilo je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za 2014. godinu, kojim je predviđeno preusmjeravanje više od sedam miliona KM iz državnog proračuna za područja ugrožena poplavama u maju 2014. godine.

Uštede su napravili svi proračunski korisnici svojim prijedlozima kojima su pojedinačni proračuni institucija smanjeni za jedan posto, čime je ispoštovan zaključak Vijeća ministara BiH i više zaključaka sa 67. sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o proračunskim uštedama.

Zbog objektivnih šteta i nastalih troškova tokom poplava uvažena je činjenica da su tri institucije, i to Ministarstvo odbrane, Obavještajno-sigurnosna agencija i Uprava za indirektno oporezivanje izdvojile niža sredstva.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Predsjedništvu BiH.

Vijeće ministara BiH zatražilo je od Predsjedništva da ovaj prijedlog zakona hitno dostavi Parlamentarnoj skupštini na usvajanje po hitnoj proceduri.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*