Ubijen lav koji je pobjegao iz zoo vrta u Leipzigu

Jedan od dva lava koja su pobjegla iz nastambe u zoološkom vrtu u Leipzigu ubijen je nakon što su propali pokušaji da ga se uspava, prenosi Index.hr.

Dva lava, nazvana Majo i Motshegetsi, jutros oko 8:40 sati izašla su iz svoje nastambe i skočila preko vodom napunjenog opkopa. Zoološki vrt još nije bio otvoren za posjetitelje.

Otkriveni su u grmlju nedaleko od nastambe. Pokrenuta je akcija u kojoj ih je 40-ak čuvara opkolilo vozilima i pokušalo natjerati da se vrate. Lav Majo je nakon tri sata utjeran natrag u nastambu, ali Motshegetsi je postao uznemiren kada su ga pokušali uspavati, pa su čuvari bili prisiljeni upucati ga piše Leipziger Volkszeitung.

Lavovi su u zoo u Leipzigu stigli prije samo mjesec dana. Nastamba iz koje su pobjegli izgrađena je prije 15 godina, i dosad s njom nije bilo nikakvih problema, tvrdi direktor zoološkog vrta.

Zanimljivo, ovo nije prvi bijeg lavova iz tog zoološkog vrta. 1913. godine odatle je pobjeglo njih čak šest, što je uzrokovalo neviđenu paniku u gradu. Organiziran je veliki lov u kojem su svi lavovi ubijeni.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*