Nakon smartphonea, eksplodiraju i Samsungove veš-mašine

Kompanija Samsung je nakon predstavljanja smartphonea Galaxy Note 7 doživjela ogromne probleme zbog pregrijavanja, eksplodiranja i zapaljenja ovog uređaja, a američke vlasti su sada upozorile kupce da eksplodiraju i neke njihove veš-mašine.

Nadležna komisija je upozorila kupce na sigurnosne probleme s veš-mašinama proizvedenim između marta 2011. i aprila 2016. godine. O kojim se modelima tačno radi, nije objavljeno, ali se zna da su to veš-mašine s poklopcem s gornje strane.

Kupci u Teksasu, Georgiji i Indijani su prijavili da su njihove veš-mašine eksplodirale tokom upotrebe, a radi se o ukupno 21 slučaju.

U Teksasu je nakon eksplozije mašna probila zid garaže. Porodica iz Georgije je pomislila da je eksplodirala bomba nakon što se njihova veš-mašina doslovno raspala u paramparčad.

Nakon prijavljenih slučajeva se oglasila i kompanija Samsung.

“U nekim slučajevima određene veš-mašine mogu proizvesti vibracije koje predstavljaju rizik od povrede i štete. Samsung preporučuje korisnicima da koriste manje brzine tokom pranja veša. Važno je napomenuti da su mašine obavile stotine miliona pranja bez incidenta od 2011. godine”, saopćeno je iz Samsunga.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*