Premijer liga BiH: Olimpic na Otoci savladao Široki Brijeg s 3:1

Nogometaši Olimpica pobijedili su ekipu Širokog Brijega s 3:1, u susretu 11. kola Premijer lige BiH koja je odigrana na stadionu ”Otoka” u Sarajevu.

Prvo poluvrijeme susreta počelo je otvorenom igrom oba tima, a prvu pravu priliku imao je igrač Olimpica Lelić, koji nije uspio postići pogodak iz stopostotne šanse nakon odličnog kontranapada domaćeg tima.

Gosti su također igrali dosta ofanzivno te kreirali nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, ali domaći golman Bandović je bio na visini zadatka.

Široki je imao posjed lopte, ali nije uspijevao kreirati ozbiljnije prilike.

U nastavku susreta u dva navrata su se tresle mreže golova, ali oba puta su svirane nedozvoljene pozicije, te promjene rezultata nije bilo.

Petnaest minuta prije kraja poluvremena gostujući tim je u nekoliko navrata prijetio Bandoviću, ali šutevi Širokobriježana nisu bili precizni. Gosti su u tim trenucima bili nešto bolji protivnik na terenu.

Kada je izgledalo da će prvo poluvrijeme završiti bez pogodaka, Olimpic nakon odličnog kontranapada dolazi do vodstva, a strijelac u 39. minutu je bio Armin Mahović.

Do kraja poluvremena oba tima su imala još po jedan šut u okvir gola, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Početkom drugog poluvremena Široki je krenuo ofanzivnije po izjednačenje te kreirao dvije odlične šanse za izjednačenje, ali Bandović oba puta dobrim odbranama spašava svoj gol.

Olimpic strpljivom igrom dolazi do novog pogotka u 56. minutu.  Nakon novog kontranapada prečku Soldinog gola pogađa Mahović, a na odbijenu loptu koja se vratila u šesnaesterac natrčava Adnan Osmanović i glavom matira gostujućeg golmana.

Deset minuta kasnije igrači Širokog propuštaju odličnu priliku za smanjenje prednosti domaćeg tima, a Olimpic je ponovo sačuvao mrežu zahvaljujući raspoloženom golmanu Bandoviću.

Kako je vrijeme odmicalo u drugom poluvremenu gosti su pojačavali napade u želji da smanje vodstvo ”Vukova” i utakmici vrate rezultatsku neizvjesnost.

Napadi Širokog isplatili su se u 69. minutu kada prvi pogodak za goste postiže Luka Menalo, koji je nakon kornera neometan glavom pogodio Bandovićev gol.

U nastavku meča oba tima su se smjenjivala u napadima, ali ozbiljnijih prilika nije bilo.

Igrači Olimpica minut prije isteka regularnog dijela susreta stavljaju ”tačku na i”. Treći gol za domaćina u 89. minutu postiže Alem Plakalo i postavlja konačan rezultat ove utakmice.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*