CIK saopćava rezultate izbora: Evo koji kandidati za načelnike općina trenutno vode

Članovi Centralne izborne komisije saopćili su prve preliminarne, nezvanične i nekompletne rezultate izbora u BiH. Saopćeni su samo rezultati kada su u pitanju pozicije načelnika općina.

U Cazinu vodi Nermin Ogrešević (ASDA), a u Bihaću Šuhret Fazlić (Građanski savez Bihaća).

U Krupi na Uni u vodstvu je Mladen Kljajić (DNS), u Kozarskoj Dubici Radenko Reljić (SNSD). U Prijedoru je u vodstvu Milenko Đaković (DNS), a u Bosanskoj Gradišci Zoran Adžić (SNSD).

U Laktašima Ranko Karapetrović (SNSD) vodi, dok je u Vukosavlju u prednosti Elvir Hadžiomerović (SDA-SBB).

Marko Jurkić je u vodstvu u Domaljevac Šamcu, a u Bosanskom Šamcu Đorđe Milićev (savez za promjene).

U Orašju prednost ima Stanko Nincetić (HDZ), a u Modriči vodi Mladen Krekić (SNSD).

U Gradačcu je u prednosti Edis Dervišagić (SDP), a u Bijeljini Mićo Mićić (Savez za promjene).

Kada je u pitanju Sanski Most vodi Faris Hasanbegović (SDS-SBB), a u Banjoj Luci Igor Radojičić (SNSD).

U Tešanju vodi Suad Huskić (SDA-SBB), u Gračanici Nusret Helić (SDP), Lukavcu Edin Delić (SDP-DF), Srebreniku Nihad Omerović (SDA-SBB), Tuzli Jasmin Imamović (SDP).

U Loparama prednost ima Rado Savić (Savez za promjene), u Teočaku Tajib Muminović (SDA-SBB), u Drvaru vodi Goran Broćeta (SNSD), u Ključu Nedžad Zukanović (SDP).

U Mrkonjić Gradu u prednosti je Mirna Aničić (SNSD), u Kotor varoši Zdenko Sakan (Savez za promjene), u Tesliću Milan Milićević (SDS), u Žepču Mato Zovko (HDZ), a u Zavidovićima Hašim Mujanović (SBiH).

U Banovićima ima prednost Midhat Husić (SDA), u Živinicama Samir Kamenjaković (SDP), u Kalesiji Sead Džefić (Nezavisni kandidat), u Glamoču Radovan Marković (SNSD), a u Donjem Vakufu Huso Sušić (SDA-SBB).

U Travniku je u vodstvu Admir Hadžiemrić (SDA-SBB), u Zenici Fuad Kasumović (Nezavisni kandidat), u Kaknju Nermin Mandra (SDA-SBB), u Olovu Džemal Memagić (SDA-SBB), a u Kladnju Jusuf Čavkunović (SDA-SBB).

(Faktor.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*