Na Bjelašnici -5 stepeni, u istočnim područjima Bosne slaba kiša

U većem dijelu Hercegovine, Krajine i sjeverne Bosne jutros je vedro. Sjever Hercegovine, zapad Bosne, centralna, istočna i sjeveroistočna područja su oblačna. U istočnim područjima Bosne pada slaba kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Kupres 1, Goražde, Ivan-sedlo i Sokolac 3, Bihać, Drvar i Sanski Most 4, Livno i Prijedor 5, Bugojno, Jajce i Sarajevo 6, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 7, Bijeljina, Stolac i Zenica 8, Zvornik 9, Mostar i Trebinje 13 i Neum 14.

U većem dijelu Hercegovine, Krajine i sjeverne Bosne danas će biti pretežno vedro. U ostalim područjima doći će do postepenog smanjenja oblačnosti od zapada prema istoku, tokom dana. U jutarnjim satima u istočnim područjima padat će slaba kiša.

Vjetar će u Bosni biti umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U većem dijelu Hercegovine i prema zapadu Bosne puhat će jaka bura koja će krajem dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*