Znate li zašto princ George uvijek nosi kratke hlačice

Ako pogledajte fotografije princa Georgea, primijetit ćete da mali nasljednik britanske krune uvijek nosi krate hlačice. Bilo ljeto ili zima, George je uvijek u njima, a razlog tome je britanska tradicija prema kojoj pripadnici viših društvenih staleža, aristokracije i kraljevske obitelji sinove do određenih godina odijevaju isključivo u kratke hlače.

“Duge hlače su za starije dječake i muškarce, a kratke hlače na malenom dječaku tihi su klasni pokazatelj u Engelskoj. Iako se vremena polako mijenjaju, duge hlače na malom dječaku i dalje se smatraju prigradskim i pokazateljem srednjeg staleža”, kaže stručnjak za društvene etikete William Hanson.

On objašnjava kako je običaj da dječaci počinju nositi duge hlače oko osme godine.

“To možda ima veze s običajem koji datira iz 16. stoljeća, kad su se dječaci s godinom ili dvije života odijevali u haljinice, što se danas zadržalo i tijekom krštenja, a zatim su nosili odjevne artikle koji su više nalikovali kratkim i dugim hlačama”, dodaje Hanson.

Kratke hlače u britanskoj kraljevskoj obitelji danas su ipak više poštivanje tradicije nego iskazivanje staleža kojem pripadaju.

“Pripadnicima viših staleža u Velikoj Britaniji vrlo je bitno sačuvati tradiciju, a kratke hlače jedan su pokazatelj kojim se ističu”, zaključio je Hanson.

I princeza Diana svoje je sinove Williama i Harryja odijevala u kratke hlačice sve dok nisu bili dovoljni stari da počnu nositi duge hlače.

(Vijesti.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*