Obrađeno blizu 90% glasova: Grujičić ispred Durakovića

Osim Stoca gdje su izbori prekinuti zbog fizičkog okršaja, opština Srebrenica je bila jedno od najzanimljivijih izbornih mjesta u BiH.

Naime, i dalje traje “trakavica” oko broja glasova Mladena Grujičića i Ćamila Durakovića koji se u ovoj opštini bore za mjesto načelnika.

Glasovi iz inostranstva i dalje pristižu, a jutros su na stranici Centralne izborne komisije BiH objavljeni posljednji podaci o broju glasova, a kako se navodi obrađeno je 88,99% glasova.

Još tri biračka mjesta ostala su neobrađena, a od svih listića koji prebrojani do sada 5.616 je bilo važećih, dok su 153 nevažeća.

Trenutno zajednički kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić je u ubjedljivoj prednosti sa 3.957 glasova, dok je Ćamil Duraković osvojio 1.645 a Desnica Radivojević kao nezavisni kandidat ima 14 glasova.

Podsjećamo, jučer su policijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina ušli u zgradu opštine Srebrenica gdje su obezbjeđivali izborni materijal.

Predsjednik OIK Srebrenica Nermin Alivuković kazao je da će prestati sa radom jer pod pritiskom ne mogu korektno obavljati svoj posao.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*