CIK BiH: Brojanje glasova iz Srebrenice u ponedjeljak

U Glavnom centru za brojanje glasova u ponedjeljak, 10.10.2016. godine u 15 sati će se brojati glasovi sa 5 biračkih mjesta iz Srebrenice. Još nema odluke za Stolac,  saopćila je danas CIK BiH.

Po zaključku Centralne izborne komisije BiH, glasovi će se brojati za navedena glasačka mjesta: 105B002 za načelnika Opštine Srebrenica, 105B003C i 105B012C za Skupštinu opštine Srebrenica, i 105B000 i 105B001 za Skupštinu opštine Srebrenica i načelnika Opštine Srebrenica.

Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću mogu prisustvovati brojanju kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

Centralna izborna komisija BiH će odmah informirati javnost kada bude donešena odluka za izbore u općini Stolac.

U narednim  danima , a do donošenja Odluke o utvrđivanju izbornih rezultata, Centralna izborna komisija BiH će svaki dan u 15 sati na web stranici www.izbori.ba osvježavati izborne rezultate sa uključenim glasovima koji se broje u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu broje se  glasovi sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inostranstva, putem mobilnog tima i glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Dodatno se broje glasački listići sa redovnih biračkih mjesta, ali samo po nalogu Centralne izborne komisije BiH.

Brojanje glasačkih listića pristiglih putem pošte je počelo jučer, navodi se u saopćenju CIK-a BiH.

(BHRT/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*