Njemačka policija u stanu u Chemntzu pronašla eksploziv, traga za osumnjičenim Sirijcem

Njemačka policija saopćila je da je pronašla nekoliko stotina grama eksploziva u stanu koji su danas pretresali, u gradu na istoku, Chemintzu, te da tragaju za Sirijcem osumnjičenim za planiranje bombaškog napada, prenosi Anadolu Agency.

Osumnjičeni je u bjekstvu, ali su pritvorene tri osobe s kojima je bio u kontaktu i trenutno se vrši policijska obrada nad njima.

Glasnogovornik policije njemačke pokrajine Saksonije Tom Bernhardt izjavio je da je eksploziv bio u stanu u kojem je danas izvršen pretres.

“On se nije nalazio samo na kuhinjskom stolu, nego je bio relativno dobro sakriven”, kazao je glasnogovornik.

Stan je pretresen nakon dojave njemačke obavještajne službe da bi osumnjičeni mogao da se nalazi u njemu i da navodno planira bombaški napad. Međutim, kad su policajci ušli u stan, tamo nije bilo nikoga.

Policija je pokrenula potragu za 22-godišnjim Jaberom Albakrom iz regije Damaska i zatražila je od građana koji eventualno imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju, da se jave. Objavili su i fotografiju tamnokosog muškarca sa kapuljačom na glavi uz napomenu da je posljednji put viđen u toj garderobi.

“Napominjemo da se radi o opasnoj osobi”, kazao je glasnogovornik policije.

Policija nije saopćila koliko dugo je osumnjičeni boravio u Njemačkoj, a glasnogovornik je rekao kako još uvijek nije razjašnjeno da li je on došao u tu zemlju sa valom izbjeglica 2015.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*