Sarajlije ulaze u Narodno pozorište ”na svoju odgovornost”

Manji broj građanki i građana Sarajeva okupio se večeras ispred Narodnog pozorišta kako bi mirnim protestom iskazali negodovanje zbog otkazivanja javnog izvođenja predstave ”Naše nasilje i vaše nasilje”.

Ljudi skandiraju “Hoćemo predstavu!”, a ulaz je ipak dopušten ljudima sa kartama ”na vlastitu odgovornost” – poručili su iz direkcije!

Podsjećamo, iz Direkcije Internacionalnog teatarskog festivala MESS, danas je stigla informacija da predstava javno neće biti ni izvedena zbog, kako je navedeno, netačnih navoda o vrijeđanju religijskih osjećanja koji su rezultirali pritiscima i prijetnjama od strane nasilnih skupina i pojedinaca, čime je praktično dovedena u pitanje sigurnost publike Festivala MESS.Iz tog razloga, večeras su ispred zgrade Narodnog pozorišta u Sarajevu prisutne pojačanje policijske snage, a kako je za N1 ispričala sarajevska glumica Maja Salkić, ovo što se danas dogodilo je nedopustivo.

”Znam da je predstava otkazana, tu sam da bih pružila podršku kolegama glumcima. Ovo je nedopustivo, slijedi nam inkvizicija”, kazala je ona za N1.

Najava izvođenja ove predstave pred sarajevskom publikom proteklih dana proizvela je reakcije u zemlji i regiji.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*