Kvalifikacije za SP 2018: Tadić donio pobjedu Srbiji nad Austrijom

Utakmicama u grupama D, G i I počelo je 3. kolo evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U terminu od 20:45 sati odigrano je pet utakmica.

U utakmicama trećeg kola Grupe D kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine Srbija i Irska su upisali nove pobjede, te su trenutno na diobi prvog mjesta.

Srbija sjajno otvara utakmicu i već u 6. minuti stiže do vodstva preko Mitrovića. Tadić je bio u ulozi asistenta. Samo devet minuta kasnije Sabitzer donosi izjednačenje selekcije Austrije. Ipak, u 23. minuti opet je “engleska veza” proradila u Srbiji. Tadić opet asistira, a Mitrović je još jednom neumoljiv.

U 62. minuti gosti opet poravnavaju rezultat golom Janka, međutim 12 mintua kasnije Tadić se konačno upisuje i u listu strijelaca i dovodi Srbiju u vodstvo po treći put. Ovaj put je ulogu asistenta imao Kolarov. Do kraja susreta ekipa Slavoljuba Muslina je uspjela zadržati prednosti i upisati nova tri boda, te su trenutno na liderskoj poziciji, obzirom da imaju bolju gol razliku od Iraca, a obje ekipe imaju po sedam bodova iz tri susreta.

Irska je već u drugoj minuti preko Longa povela u Moldaviji, te se činilo da će ovo biti lagan posao za momčad Martina O'Neilla. Međutim, Moldavci nisu tako mislili. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela, Bugaev izjednačava rezultat.

Ipak, u 69. minuti McClean dovodi Irce do novog vodstva, da bi sedam minuta kasnije isti igrač postavio i
konačnih 1:3 svojim drugim golom na susretu.

Grupa G

Albanija – Španija 0:2

Albanija je kod kuće poražena od Španije sa 2:0. Albanci su se poprilično dobro držali u prvom poluvremenu koje je okončano bez golova, ali su golovi Coste (55’) i Nolita (63’) donijeli pobjedu Crvenoj furiji. Ovo je prvi poraz Albanije u kvalifikacijama.

Makedonija – Italija 2:3

Odličnu predstavu pružila je Makedonija protiv Italije u Skopju, a na kraju je bilo 3:2 za Italiju. Nakon prvih 45 minuta vodila je Italija golom Belottija nakon ubačaja Bernardeschija iz kornera u 24. minuti. Međutim, Makedonija je prikazanom igrom zaslužila makar neriješen rezultat na poluvremenu, jer je Nestorovski u 18. minuti pogodio prečku, a onda opasno zaprijetio i u 41. minut kada je Buffon spasio Italiju.

Kvalitetna igra Makedonije isplatila se na otvaranju drugog dijela kada goloviam Nestorovskog (57’) i Hasanija (59’) domaćin dolazi do prekokreta. Stadion je eruptirao.

Nažalost za Makedonce, uslijedio je još jedan preokret na utakmici, u režiji Italije, a strijelci su bili Immobile u 75. i Candreva u 92. minuti.

Makedonija sada ima tri poraza, dok je Italija skupila sedam bodova.

Grupa I

Island – Turska 2:0

Turska je porazom od Islanda (2:0) u gostima ponovo ostala bez pobjede u kvalifikacijama. Autogol Topraka u 42. minuti i gol Finnbogasona u 44. minuti donijeli su bodove Islanđanima koji mogu biti prezadovoljni otvaranjem kvalifikacija, dok je Turska u jako teškoj situaciji iako je imala teško otvaranje kvalfikacija zbog toga što je igrala protiv Hrvatske u gostima (1:1), Ukrajine kod kuće (2:2) i večeras protiv Islanda u gostima.

Ovo je jedna od najujednačenijih grupa kvalifikacija pošto u njoj nastupaju čak četiri sudionika minulog Eura u Francuskoj (Hrvatska, Island, Ukrajina, Turska).

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*