Pehari 8 medalja za plivače GKVS “JEDINSTVO” Tuzla

U subotu 08.10.2016. godine je na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održan plivački miting “Sharks kup 2016”.

GKVS “Jedinstvo” Tuzla nastupio je sa ukupno 19 takmičara od čega 12 dječaka i 7 djevojčica. U izuzetno jakoj konkurenciji nastupilo je ukupno 20 klubova sa 449 takmičara. “Sharks kup 2016” ove godine je okupio dječake i djevojčice od 2003. godišta i mladji. Plivalo se u malom (25m) bazenu sa elektronskim mjerenjem vremena.

Tuzlanski klub na ovom mitingu predstavljali su: IlvanaGušić, Almira Subašić, Nejra Duvnjaković, Lejla Imširović, Emina Imamović, Iris Samardžić, Maja Budimlija, Adrian Aba, Afan Gušić, Amor Tunjić, Isa Mandžić, Tarik Nuhbegović, Faruk Čaluk, Luka Milić, Benjamin Redžić, Emil Ćatić,  Bakir Dugonjić, Hamza Duvnjaković, Bakir Jahić.

Plivači su osvojili ukupno 8 medalja:

– Adrian Aba – 2 zlatne, 2 srebrene

– BakirDugonjić – 1 zlatna

– Almira Subašić – 2 bronzane

– Muška štafeta u sastavu: Aba, Milić, Redžić, Dugonjić – 1 srebrena

– Adrian Aba nagrađen je posebnim priznanjem (peharom) za najuspješnijeg takmičara u 2009. godištu po zbiru četiri najbolje isplivane discipline.

Mnogim plivačicama i plivačima ovo je bilo prvo takmičenje u plivačkoj karijeri nakon dolaska iz škole plivanja. Klub je posebno ponosan na plivače koji su ostvarili prosječni napredak od 125% odnosno 122% za dječake i 138 %  za djevojčice što je odličan pokazatelj kvalitetnog rada škole plivanja i takmičarskog pogona.

Najveći pojedinačni napredak ostvarila je Emina Imamović sa čak 193%!

Prvo takmičenje u sezoni je završeno, a po svemu sudeći čeka nas jedna uzbudljiva plivačka sezona!

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*