Ranjen je veliki broj djece i žena, a postoji i zabrinutost da bi broj mrtvih mogao biti povećan. Razorne bombe koje su korištene u bombardovanju spomenutih naselja u Halepu imale su sličan uticaj kao i zemljotres, a mogu napraviti rupe od pet do sedam metara ( Anadolu Agency - Jawad al Rifai )

Niz zračnih napada diljem Halepa: Poginula 43 civila, ranjen veliki broj žena i djece

Najmanje 43 osobe poginule su u zračnim napadima izvedenim na naselja u sirijskom gradu Halepu, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenik civilne zaštite u Halepu Ensar Necib kazao je za AA da su avioni bombardovali različita područja sa 30 razornih bombi.

Prema njegovim riječima, meta su im bila naselja sa civilima. U Bustan el Kasru poginulo je 27, Firdevsu 14, a u Katirciju dva civila.

U bombardovanjima je ranjeno 80 osoba, a Necip je istakao da se pod ruševinama nalazi veliki broj civila.

Naglasio je da su bombardovana i područja na istoku Halepa, Muvasalat, Salihin kao i Kellese, Muyesir, el-Cezmeti, Mesekin, Hasekin, Hananu, Kadi Asker i Rasdin.

Ranjen je veliki broj djece i žena, a postoji i zabrinutost da bi broj mrtvih mogao biti povećan. Razorne bombe koje su korištene u bombardovanju spomenutih naselja u Halepu imale su sličan uticaj kao i zemljotres, a mogu napraviti rupe od pet do sedam metara.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*