Osumnjičeni Sanjin Sefić iz BiH pobjegao u taksiju?

Sanjin Sefić, osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj su živote izgubile dvije osobe, pobjegao je rano jutros iz Bosne i Hercegovine.

Kako N1 nezvanično saznaje, Sanjin Sefić je granicu Srbije i Bosne i Hercegovine prešao u taksiju. On je prešao granicu BiH i Srbije jutros u 6:36 sati te se uputio u nepoznatom pravcu. Granicu je prešao na Graničnom prelazu Uvac.

Raspisane su operativne provjere za dvije osobe, a kako neslužbeno saznajemo, jedna od njih je i taksista.

Podsjetimo, u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna.

One su u 21:40 sati prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je pri velikoj brzini automobilom uradio Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih teških tjelesnih povreda. Sefić se nakon što je udario dvije studentice Filozofskog fakulteta dao u bijeg, a sve policijske agencije u našoj zemlji uključile su se u potragu za njim.

Gtrađani Sarajeva su danas organizovali mirne proteste ispred Vlade Kantona Sarajevo te tražili ostavke zvaničnika ove institucije.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*