Zvizdić u Washingtonu: Zvaničnici State Departmenta pohvalili progres BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić upoznao je u Washingtonu visoke zvaničnike State Departmenta sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i napretkom koji je naša zemlje postigla u procesu evropskih integracija i regionalnoj saradnji.

Zvizdić je tom prilikom istaknuo kako je budućnost Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji i da taj put nema alternativu.

Predsjedavajući Vijeća ministara je u odvojenim susretima razgovarao sa specijalnim pomoćnikom predsjednika Sjedinjenih Država za sigurnosna pitanja Charlesom Kupchanom, direktorom Nacionalnog vijeća za sigurnost za regiju Balkana Markom Tervakoskim i direktorom Kancelarije za Južnu i Centralnu Evropu Matthewom Palmerom.

Zvizdić je rekao da su Sjedinjene Države jedan od najbližih vanjskopolitičkih partnera i jedan od glavnih prijatelja Bosne i Hercegovine, koji joj pruža podršku na putu euroatlantskih integracija.

Visoki zvaničnici State Departmenta pohvalili su napredak koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u proteklom periodu i istaknuli da daju punu podršku daljem NATO putu, nastavku ispunjavanja uslova na putu ka Evropskoj uniji i jačanju mira u regionu, saopćeno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*