Sarajevo: Pokušaji otmice djece ispred škola, roditelji uznemireni

Ispred sarajevskih osnovnih  škola  nepoznati muškarac koji vozi bijeli kombi pokušao je u nekoliko navrata oteti djecu. Roditelji prijavili slučajeve.Pripadnici MUP-a nisu pronašli ništa sumnjivo, a Tužilaštvo KS smatra da nema elemenata krivičnog djela.

Međutim, iz MUP-aKantona Sarajevo saopćeno je da to nije jedini slučaj prijave pokušaja otmice djece, jer su prijavljeni brojni slučajevi, počev od 4. oktobra pa do danas.

Naime, pedagog Osnovne škole “Pofalići”, ulica Ivanjska, općina Novo Sarajevo, je 4. oktobra ove godine obavijestio II Policijsku upravu da su od tri učenika navedene škole dobili informaciju da su u blizini škole vidjeli NN mušku osobu koja ih je pozivala da idu s njim, što su učenici odbili.

Također, su 6.oktobra ove godine policijski službenici po pozivu jednog roditelja intervenirali u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, kada je majka jedne djevojčice izjavila da je njena kćerka koja se nalazila s drugaricom u blizini škole, od N.N. muške osobe pozivane da idu s njim, što su djevojčice odbile.

Posljednji slučaj pokušaja otmice desio se danas oko 10.45 sati, kada je obaviještena II PU da se u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, jednom učeniku OŠ “Pofalići”, obratio N.N. muškarac iz vozila “vw kombi” pozivajući ga da uđe u vozilo, što je dječak odbio i događaj prijavio policijskim službenicima.

Sličan slučaj prijavljenje II PU 10.oktobra u 16.00 sati, od roditelja maloljetne djevojčice da se pomenutog dana oko 14.30 sati, u ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, pored nje zaustavilo vozilo marke “vw kombi” iz kojeg je maskirana muška N.N. osoba pozvala da uđe u vozilo, što je ona odbila i uspjela pobjeći.

Postupajući po prijavama policijski službenici su obilazili navedene lokalitete, kojom prilikom nisu uočene, niti pronađene osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s prijavljenim događajima.

Prema navodima nadležnih policijskih uprava o svim slučajevima je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je ocijenio da ni u jednom prijavljenom događaju nema elemenata krivičnog djela, te da se o njima sačini službena zabilješka.

Policijski službenici nastavljaju rad u cilju provjera navoda i potpunog rasvjetljavanja opisanih događaja, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću MUPKS.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*