VMBiH: Na dnevnom redu Strategija za borbu protiv terorizma

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine pripremilo je Prijedlog akcionog plana za provedbu Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma do 2020. godine o kojem bi se danas na sjednici trebalo izjasniti Vijeće ministara BiH.

Taj plan precizira jedinstven i koordinirajući pristup implementiranju Strategije i jačanju kapaciteta institucija, na svim nivoima u BiH, za prevenciju i borbu protiv terorizma.

Na dnevnom redu sjednice VMBiH je i Nacrt protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o provođenju Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi, te nekoliko nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o osnivanju Savjetodavnog vijeća inicijative “Partnerstvo za otvorenu vlast”. Radi se o inicijativi pokrenutoj 2011. godine, a partnerstvo se proširilo na 64 zemlje u kojima vlada i civilno društvo rade zajedno na razvijanju i implementaciji reformi.

Vijeće ministara BiH će se izjasniti i o prijedlozima strategija razvoja Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka, te razvoja sistema javnih nabavki do 2020. godine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*