Koordinacija rada sa Upraviteljima objekata tokom sezone grijanja 2016/2017

Zvanična sezona grijanja 2016/2017 je počela 10.10.2016. godine. Trenutno je uredna isporuka toplinske energije za Grad Tuzla iz Termoelektrane ”Tuzla” Tuzla. Tokom dana i noći se dešavaju određeni problemi na kućnim instalacijama grijanja (puknuće cijevi, ventila, radijatora).

U koordinaciji sa Upraviteljima objekata poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla u toku dana može učestvovati u rješavanju ovih problema i nastaviti sa isporukom toplinske energije.

Međutim, veći broj poziva se dešava u večernjim i noćnim satima kada dežurna ekipa poduzeća ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla ne može riješiti sve probleme na kućnoj instalaciji grijanja u kratkom vremenskom periodu i nastaviti sa isporukom toplinske energije i zagrijavanja stanova i objekata.

Dana 04.10.2016. godine poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je poslalo dopis na adresu svih 7 (sedam) zvaničnih Upravitelja objekata na teritoriji Grada Tuzla. U dopisu je od Upravitelja objekata traženo da nam pismenim putem zvanično dostave kontakt telefone njihovih dežurnih ekipa kako bi dispečer poduzeća ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla i dežurna ekipa mogli pravovremeno intervenirati i kako bi se kvar otklonio u što kraćem roku a korisnici sistema imali uredno snabdijevanje toplinskom energijom. Ne bi voljeli da dolazimo u situaciju da pojedini objekti budu isključeni sa sistema preko cijele noći, pogotovo što se to može desiti pri veoma niskim temperaturama vanjskog zraka.

Ovom prilikom podsjećamo na određene odredbe i članove Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade Tuzlanskog kantona. Na osnovu člana 3. Zakona o korišćenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, SLUŽBENE NOVINE TK, br. 7/00 od 18.5.2000. (Osnovni tekst Zakona) SLUŽBENE NOVINE TK, br. 14/02 OD 25.10.2002. (Izmjene i dopune Zakona), u daljem tekstu Zakon, gdje se definiraju zajednički dijelovi i uređaji zgrade, između ostalog stoji: ”- zajednički dijelovi instalacija centralnog grijanja do zaključno sa ventilom na grijnom tijelu, kao i grijna tijela u zajedničkim prostorima.”

Član 4. gore navedenog Zakona stoji: ”Etažni vlasnici imaju pravo i obavezu korišćenja, upravljanja i održavanja zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.”

Do današnjeg dana na poziv poduzeća ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla javio se samo jedan Upravitelj objekata – ”Uni Bristol” d.o.o. Tuzla. Ovim putem još jednom pozivamo Upravitelje objekata da poduzeću ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla dostave tražene podatke kako bi toku sezone grijanja 2016/2017 bili na usluzi našim korisnicima i blagovremeno rješavali probleme na instalaciji grijanja sistema daljinskog grijanja Tuzla.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*