Sloboda večeras gost Kule Gradačac, igra i Amela Hadžić

Odbojkašica tuzlanske Slobode Amela Hadžić dobila je od Odobojkaškog saveza Bosne i Hercegovine ovjerenu takmičarsku knjižicu za ovu sezonu i večeras će na startu nove sezone u Premijer ligi u Gradačcu braniti boje svog kluba u susretu sa favorizovanom Kulom Gradačac.

Tuzlanska odbojkašica nije nedavno mogla nastupiti za svoj klub u kup utakmici protiv Smeča iz Lukavca, a osporena joj je i licenca za igranje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, dok klub ne uplati 200 KM zbog toga što se nije odazvala na pripreme odbojkaške reprezentacije.

Iz Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine demantovali su tvrdnje da je Amela Hadžić suspendovana, objasnivši da svaka igračica koja se ne odazove na poziv u reprezentaciju, naknadno mora platiti 200 KM za licenciranje pred početak prvenstva.

U ovom slučaju novac je platila Sloboda, čija je administracija propustila obavijestiti svoju odbojkašicu da je, sa još četiri suigračice, pozvana na pripreme selekcije Bosne i Hercegovine.

“Drago mi je da je sve okončano i da ću večeras nastupiti protiv Kule Gradačac. Domaća ekipa je favorit, dovele su tri Amerikanke, ali mi ćemo igrati na sve ili ništa, pa neka se na kraju raduje ko bude bolji”, izjavila je Amela Hadžić za Fenu.

Slobodu je pojačala Elma Karabegović iz Maglaja. Promjena ima na klupama oba tima. Slobodu će voditi novi trener Nihad Zahirović, a Kulu Gradačac Goran Hadžić, bivši trofejni trener Bimal Jedinstva iz Brčkog.

Utakmica Kula Gradačac – Sloboda igra se od 19.00 sati.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*