BIHAMK: Mjestimično smanjena vidljivost zbog magle

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozači se upozoravaju na. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa se savjetuje opreznija vožnju, uz obavezno držanje propisanog rastojanja između vozila.

 

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-17 Blažuj-Tarčin. Vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Teslić-Jelah 8-16 sati.

Zbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub.

Od puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve: Simin Han-Kalesija, Ključ-Mrkonjić Grad, Busovača-Kiseljak i Prozor-Jablanica.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*