Više osoba lišeno slobode zbog ubistva Miroslava Lazarevića

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su, u okviru istrage u vezi sa ubistvom Miroslava Lazarevića (1984.) u Istočnom Novom Sarajevu, lišili slobode veći broj osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Također, u nadležnost Uprave predate su i dvije osobe koje je MUP Kantona Sarajevo lišio slobode na području Sarajeva dok su se udaljavale od zapaljenog vozila “BMW X51“ u kojem je pronađena automatska puška.

Ova osobe se dovode u direktnu vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva RS-a zajednički rade na ovoj istrazi.

Lazarević je ubijen protekle noći u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Nepoznati izvršioci su oko 2 sati otvorili vatru iz automatskog oružja na Lazarevića dok se vozio putničkim vozilom “golf A7” kroz Beogradsku ulicu. Od zadobivenih povreda, Lazarević je preminuo na licu mjesta.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*