Dugoročna vremenska prognoza: Snijega – nema

Prema prognostičkim kartama, u periodu od 17.10. do 21.10.2016. godine, u Bosni i Hercegovini se očekuju promjenljive i nestabilne vremenske prilike, uz povremene padavine.

Temperaturni režim će se neznatno izmijeniti, pa će sa odmicanjem sedmice pred nama doći do manjeg pada temperatura zraka. Minimalne jutarnje vrijednosti kretaće se između 4 i 10 °C u unutrašnjosti, na jugu do 14 °C, a maksimalne dnevne između 13 i 17 °C u Bosni, u Hercegovini do 20 °C. Vjerovatnoća za pojavu slabijeg mraza, lokalnog karaktera, je vrlo mala.

Očekivane količine padavina će biti veće na jugu zemlje i u zapadnim krajevima, a sa približavanjem vikenda postepeno će se umanjiti. Za vikend su izgledne stabilnije i sunčanije vremenske prilike, bez ili sa vrlo malo padavina i temperaturama sličnim kao u većem dijelu sedmice.

Od 24.10., prema aktuelnim podacima, očekuje se stabilno i sunčano vrijeme, a pred kraj mjeseca, u dane narednog vikenda, uslijediće pogoršanje praćeno padavinama i porastom temperatura zraka, usljed izraženijeg južnog strujanja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*