Osumnjičeni za pomaganje Sanjinu Sefiću predati sarajevskom Tužilaštvu

Dino Alić (1987) iz Sarajeva, Saud Nišić (1988) rođen u Foči, i Sara Sefić (1994) iz Sarajeva, osumnjičeni za pomaganje 25-godišnjem Sanjinu Sefiću nakon udesa u kojem su 10. oktobra poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč, predati su Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Kako nam je potvrđeno iz ove pravosudne institucije, njima će biti određeno 24-satno zadržavanje, a nakon ispitivanja postupajući tužilac će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za određivanje mjere pritvora.

Kako smo već objavili, prvi je u ponedjeljak kasno poslijepodne u Ulici Enesa Herića priveden Alić, a potom, u noći sa ponedjeljka na utorak i Nišić te Sara Sefić, inače sestra Sanjina Sefića.

Također, u Kasindolskoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi Nišić nađen je golf 6, vlasništvo A. M. iz Sarajeva, koji je, prema dosadašnjim podacima, korišten pri prebacivanju Sefića u Rudo.

Novosadski sud, kako je danas saopćeno, još nije dobio zamolnicu za izručenje Sefića, koji je, kao što je poznato, nakon stravičnog udesa pobjegao sa mjesta nesreće, ali i iz BiH.

(Oslobođenje.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*