Pokušaj otmice u Sarajevu: Djevojčicu pokušali uvesti u kombi

Odbor za sigurnost Vijeća roditelja Kantona Sarajevo upozorava roditelje da raspolažu informacijom da su jučer ispred OŠ Saburina u Starom Gradu nepoznate osobe pokušale jednu djevojčicu uvesti u svoje vozilo, piše novinska agencija Patria.

-U našem razgovoru s MUP-om KS potvrđeno je da je policija obaviještena o događaju te da su poslali dovoljan broj policajaca na teren koji rade na ovom slučaju. Iz policije napominju da je sigurnost učenika dobra te da oko škola imaju stalne patrole i policijske službenike.

Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevu ima stalni kontakt sa predstavnicima MUP-a KS, te poziva roditelje da se ne izaziva bespotrebna panika ali da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno u odlasku u školu i povratku.

Samo uz dobru saradnju sa policijom možemo unaprijediti opću sigurnosnu situaciju u našem gradu te vas molimo da bilo kakve sigurne ili provjerene informacije o ovom ili drugim slučajevima koji ugrožavaju sigurnost učenika dostavite policiji na telefon 122 ili najbližem policijskom službeniku, poručuju iz Vijeća.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*