Na Tušnju optimistični: Pobjeda protiv Širokog korak bliže Ligi za prvaka

Nakon duela u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH, nogometašima Slobode i Širokog Brijega predstoji susret u okviru 13. kola Premijer lige BiH.
Tuzlaci su u kupu slavili rezultatom 1:0, a sličan rezultat trener Vlado Jagodić priželjkuje i u sutrašnjoj utakmici.

– Bilo bi dobro ponoviti taj rezultat, ali u suštini nebitno je hoće li biti 1:0 ili 8:7, samo neka bude u našu korist. Pobjeda protiv Širokog Brijega je korak bliže Ligi za prvaka što je naš cilj. A oni su nam direktni suparnici, dijeli nas jedno mjesto na tabeli i jedan bod. Očekujem potpuno drukčiju utakmicu od one prošle srijede, ali i da budemo četiri boda ispred našeg rivala – rekao je za Fenu trener Slobode Vlado Jagodić.

Zbog tri žuta kartona neće igrati Haris Mehmedagić, ali se nakon “odrađene“ kazne od tri utakmice neigranja zbog crvenog kartona, u tim vraća stoper Ivan Kostić.

– Zbog povrede aduktora neizvjestan je nastup Nemanje Stjepanovića, koga sam baš zbog toga izvadio u drugom poluvremenu protiv Širokog Brijega. Tek poslije današnjeg treninga znat ću možemo li na njega računati za subotnji meč – kaže trener “crveno-crnih“.

Jagodić očekuje ponovo veliku podršku navijača, a najavio je promjene u ekipi.

– Pojedine igrače smo minule srijede odmarali da bismo ih osvježili. Sada će nam trebati, pogotovo što je vrijeme loše i teren će biti težak za igru. I moj kolega Denis Čorić je odmarao Markovića, Krstanovića i Ivankovića, ne znam još da li se oporavio Brekalo. Nadam se da ćemo naći rješenje da naš pritisak traje duže od pola sata, a bez onih loših 15 minuta kada su nas pritisnuli. Nije dobro da nas Kenan Pirić vadi kao što je to bilo minule srijede – zaključio je Jagodić.

Igrači Širokog Brijega poslije kup utakmice vratili su se kući, a već danas će ponovo doputovati u Tuzlu. Slobodini nogometaši bit će nešto odmorniji, a danas odlaze u karantin.

Utakmica Sloboda-Široki Brijeg igra se danas od 15 sati.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*