Sloboda pobijedila Široki, Vitez iznenadio Mladost, Krupa bolja od Metalleghea

U 13. kolu BHT Premijer lige Sloboda je na svom Tušnju minimalnim rezultatom 1:0 savladala Široki Brijeg.

Ovo je prva pobjeda Slobode nakon šest vezanih ligaških utakmica bez pobjede te druga uzastopna protiv Širokog kojeg je prije tri dana identičnim rezultatom savladala u Kupu BiH.

Na drugoj strani Široki je upisao treći poraz u posljednjih pet ligaških utakmica u kojima je upisana samo jedna pobjeda.

Trener Slobode Vlado Jagodić na teren je poslao sljedećih 11 igrača: Pirić, Kostić, Škahić, Fatić, Efendić, Krpić, Subić, Grahovac, Stjepanović, Veselinović, Merzić.

Denis Ćorić odlučio se za ovu postavu: Soldo, Pandža, Ćorić, Krstanović, Ivanković, Baraban, Ćorluka, Menalo, Sesar, Bralić, Marković.

Sloboda i Široki pružili su poprilično tvrdu utakmicu i gledaoci nisu vidjeli mnogo šansi u prvom poluvremenu utakmice, a radost domaćem timu donio je Krpić pogodivši iz penala u 41. minuti. Penal je izborio Kostić nakon sudara sa Bralićem poslije kornera domaćeg tima.

Mreža gostiju brzo se zatresla u nastavku utakmice. Pogodio ju je veznjak Slobode Grahovac, ali sudija je poništio gol, jer je procijenio da se radilo o ofsajdu.

Šansu za izjednačenje imao je Krstanović u 53. minuti, ali ostalo je 1:0 za Slobodu. Gosti su i nakon te šanse pokušavali doći do boda, ali nisu uspjeli u tome.

Osvježenje ove sezone Premijer lige ekipa Krupa povezala je četvrtu pobjedu pobijedivši Metalleghe (1:0) na domaćem terenu.

Krupa će i nakon ovog kola ostati na drugom mjestu tabele, dok je Metalleghe nakon sedme utakmice bez pobjede trenutno pao na 11. mjesto.

Gol odluke za Krupu postigao je Milutinović u 92. minuti utakmice.

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Ljubenović, Dujaković, Kajkut, Milutinović, Vukotić, Mijić, Aleksić, Mirković. Trener: Slobodan Starčević.

Metalleghe: Fejzić, Benović, Durak, Kovač, Smajić, Zeba, Helvida, Dujaković, Radulović, Pezo, Popović. Trener: Nermin Bašić.

Iznenađenje je priredio Vitez koji je u gostima rezultatom 2:1 savladao Mladost Doboj-Kakanj. Ekipa Slavena Muse je golovima Dedića (18’) i Mamića (41’) već na poluvremenu imala prednost od 2:0 koju je domaćin golom Asanovića uspio smanjiti na 2:1 u 51. minuti.

Mladost je i dalje u rezultatskoj krizi, jer sada ima samo jednu pobjedu u posljednjih šest ligaških utakmica, dok je Vitez pobjedom prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede.

Mladost DK: Hadžić, Galić, Gačan, Sušić, Aldin Šišić, Kuzmanović, Musić, Aladin Šišić, Brkić, Karahmet, Isaković. Trener: Husref Musemić.

Vitez: Nwolokor, Stanić, Vrhovac, Rašić, Muminović, Kokot, Dedić, Livančić, Mamić, Sadiković, Hodžurda. Trener: Slaven Musa.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*