U BiH održana akcija sadnje drveća ”Let's Do It”

Volonterska akcija sadnje drveća ”Let's Do It – milion sadnica za 1 dan” održana je danas u Bosni i Hercegovini.

Organizatori akcije su UG ”Ruke” Sarajevo i UG ”Mozaik prijateljstva” Banja Luka. Veliku podršku i ovoj akciji pružila su preduzeća koja gazduju šumama tako što su osigurala sadnice, alat, stručni nadzor i lokacije na kojima se sadilo, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Kao i u prethodnim akcijama, specijalni partner ”Let's Do It” projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, koji je i ove godine logistički, ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OKBiH i bh. olimpijaca dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji projekta u fazama čišćenja, edukacija po školama i pošumljavanja.

Uprkos teškim vremenskim uslovima za sadnju drveća akcija je protekla besprijekorno. Uz druženje i ugodnu atmosferu, volonteri su širom Bosne i Hercegovine zasadili deseke hiljada sadnica raznih vrsta drveća.

Akcija ”Let's Do It – milion sadnica za 1 dan” predstavlja jedinstvenu priliku za uključivanje građana u društveno korisne aktivnosti i jačanje zajednice. Građani i građanke svih starosnih grupa danas su odigrali važnu ulogu i radom za opšte dobro dali su svoj doprinos za ljepši i zdraviji okoliš.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*