Granična policija BiH: Uhapšene tri osobe za kojim tragaju sudovi i policija

Službenici Jedinice granične policije Doljani lišili su slobode državljanina Republike Hrvatske M.Š. (1962.), javlja Anadolu Agency (AA).

Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „poslovna prevara“. Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orahovlje. M.Š. predat je službenicima Policijske stanice Ljubinje MUP-a RS.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo na letu za Zagreb lišili su slobode H.M. (1987.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Osoba je predata službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača prilikom izlaska iz BiH lišena je slobode bh. državljanka M.H. (1983.) jer je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Bijeljina M.H. predat će službenicima Sudske policije Tuzla.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*