Održan okrugli sto o mobilnosti mladih u regiji

Mobilnost i regionalna saradnja mladih tema je okruglog stola koji je danas održan u Tuzli, u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava u BiH u saradnji sa Asocijacijom studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Učesnici okruglog stola Mobilnost i regionalna saradnja mladih su razgovarali o potencijalima, prednostima i prilikama koje nudi mobilnost u regiji u vezi sa pravom na slobodu kretanja, te o samoj saradnji mladih u regiji. Okrugli sto je bio i prilika da se promoviše regionalna kancelarija za saradnju mladih zapadnog Balkana koja će uskoro biti otvorena, istakao je Rasim Ibrahimagić, predstavnik Inicijative mladih za ljudska prava BiH.

Učesnici okruglog stola su pokušali odgovoriti na pitanje da li je mobilnost mladih manja zbog saradnje između država u regiji ili zbog loše saradnje među mladima. Zaključeno je da sve prepreke treba otkloniti u cilju ostvarivanja boljeg okruženja za mobilnost mladih ljudi.

Okrugli sto je organizovan u okviru Regionalnog programa razmjene kojeg implementira regionalna mreža Inicijative mladih za ljudska prava u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Kosovu, a program je finansiran od strane Evropske komisije kroz IPA fond.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*