Odbojkašice Slobode za šest godina osvojile dva Kupa FBiH

Osvajanjem Kupa Federacije BiH odbojkašice tuzlanske Slobode ostvarile su najveći uspjeh u kratkoj historiji.
Klub je osnovan 2009. godine, a već iduće godine plasirale su se u Premijer ligu BiH gdje se i sada takmiče. Osvojile su dva trofeja Kupa Federacije BiH, te tri puta izborile završnicu Kupa BiH.

– Mlad smo klub, ali po rezultatima smo među najuspješnijim u Tuzli. Čestitam igračicama i treneru Nihadu Zahiroviću na uspjehu. Želja uprave je jedino da se nastavi kontinuitet borbenosti i poštovanja klupskih boja – rekao je predsjednik UO Slobode Samir Mačković, na današnjoj konferenciji za novinare.

Trener Nihad Zahirović, koji se uoči početka sezone vratio na „kormilo“ ekipe, naglasio je da pobjeda u finalu protiv jake Kule Gradačac ima posebnu važnost, jer nisu nastupile Nedima Kamberović i Paula Vujičić.

– Nema borbe za opstanak, kako su nam predviđali, nego ćemo u dogledno vrijeme napasti titulu prvakinja koja nam nedostaje. U Kupu BiH također ćemo pokušati napraviti iskorak u odnosu na prijašnje sezone – istakao je Zahirović.

U ovoj sezoni Sloboda je doživjela samo jedan poraz i to protiv prvakinja Bimal Jedinstva.

– U našoj ekipi je dosta mladih i to je kvalitet više naše ekipe. U završnici Kupa BiH želja nam je da se plasiramo u finale, a poslije vidjet ćemo šta će biti – uime odbojkašica rekla je kapiten ekipe Lejla Softić.

Član UO Safet Husanović naglasio je da pola Slobodine ekipe čine juniorke.

– Kula Gradačac se osjetno pojačala s tri Amerikanke i trofejnim trenerom Goranom Hadžićem. Ovo je dokaz da se srčanošću može postići više nego parama – kazao je Husanović.

Današnjoj konferenciji za novinare prisustvovale su igračice koje su bez poraza osvojile Kup FBiH: Lejla Softić, Amela Hadžić, Selma Omerović, Nerma Mujkanović, Ela Klopić, Berina Kantić, Daliborka Simić, Elma Karabegović, Amra Isaković, Asja Osmanović, Lejla Ramić, Paula Vujičić i Ervina Tučić.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*