Rukomet: U kvalifikacijama za EP danas Španija – BiH

U okviru 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu, koje će biti odigrano u Hrvatskoj 2018. godine, danas će u Valjadolidu snage odmjeriti rukometna reprezentacija Španije i naši rukometni “Zmajevi”.

Nije potrebno reći ko je u ovoj utakmici favorit, ali naši će tražiti iznenađenje, ravno senzaciji.

Član stručnog štaba naše reprezentacije Zdenko Grbavac poručio je uoči utakmice da u Španiji treba igrati rasterećeno, te prepustiti ulogu favorita Špancima.

“Ulazimo u jednu novu fazu i eru rukometa u BiH. Start nam je težak jer idemo Španiji, ali mi vidimo tu našu šansu. Tamo moramo ići rasterećeni i prepustiti ulogu favorita njima, a mi trebamo da odigramo najbolje što znamo. Ako zadovoljimo taktičku disciplinu mislim da smo na dobrom putu da napravimo dobar rezultat. To nam može biti dobar temelj za atmosferu i rad unutar ekipe. I onda kada se vratimo da dočekamo Austriju u punoj Skenderiji i da ih savladamo. Pobjede protiv Austrije i Finske će nam biti ključne za plasman na EP”, rekao je Grbavac.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacije ulazi sa novim selektorom Bilalom Šumanom, a i Španiju će u kvalifikacijama voditi novo ime, Žordi Ribera. Novi španski selektor na spisak za duel sa Bosnom i Hercegovinom uvrstio je nekoliko novih igrača, ali dva dana uoči utakmice susreo se sa problemima. Zbog povreda morao je da “prekriži” nekoliko ključnih igrača.

U našoj reprezentaciji nema povrijeđenih igrača i svi su spremni za dokazivanje na itekako teškom gostovanju.

U grupi 3, uz Bosnu i Hercegovinu i Španiju nalaze se još i selekcije Austrije i Finske. Utakmica počinje u 20 sati i 30 minuta.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*