“Nipex i prijatelji”: Veče evergreena uz Sretu

Počele su pripreme za naredno izdanje manifestacije pod nazivom “Nipex i prijatelji”. Nakon što su se slegli utisci sa februarskog druženja na ovogodišnjem izdanju u kojem su Nipex i prijatelji uživali u sevdalinkama, učinjeni su prvi koraci za naredno druženje. Na istom mjestu, u isto vrijeme sa novim akterima.

Biće to druženje uz evergreene, uz domaće i strane dobro poznate pjesme uz koje su odrastale brojne generacije. Nastavljena je saradnja sa partnerima projekta i nema sumnje da će i ova manifestacija okupiti ljubitelje ugodnog druženja, dobre pjesme. “Napravljeni su prvi koraci, iako ima još puno vremena do manifestacije. Dogovoren je nastavak saradnje sa firmom “Nipex”, koja je glavni prijatelj ovog i brojnih drugih projekata koje radim. Ponovo ćemo raditi u Hotelu Tuzla, u najljepšoj sali u našem gradu, a to je sala restorana “Breza”. Saradnja sa Udruženjem muzičkih umjetnika se nastavlja i nadam se da ćemo i ovoga puta imati kvalitetnu manifestaciju, na nivou prethodne, kada smo oborili rekord po broju gostiju u sali “Breza” Hotela Tuzla”, izjavio je za RTV 7 Tuzla, Dino Kalesić voditelj svih aktivnosti oko organizovanja večeri evergreena.

Sasvim je sigurno da će posjetioci, kako su i navikli u proteklim godinama, i u ovoj večeri očekivati nešto novo, nešto posebno. Za tu priliku, dogovoren je angažman vrsnog umjetnika Milutina Sretenovića Srete iz Bora. Riječ je umjetniku koji je sarađivao sa brojnim istaknutim umjetnicima: Radetom Pajićem, Tozovcem, Leo Martinom, Šabanom Bajramovićem, Luisom. Publika sa područja bivše Jugoslavije ga pamti po veoma uspješnom nastupu u muzičkom show programu “Nikad nije kasno”. Dino ga je upoznao, prije tog televizijskog nastupa: “Zanimljiv je taj naš susret ili susreti. Poslom sam u Zaječaru već nekoliko godina i imao sam tu sreću, zahvaljujući mom prijatelju Dejanu Tošiću iz Zaječara, uživati uz Sretino pjevanje i sviranje. Na prvu sam pomislio da pjeva Ray Charles, na drugu mi se učinilo da je to Louis a poslije više nisam znao ni šta da mislim jer kad Sreta pjeva onda se sluša, ne misli ni priča. Dejan nas je upoznao i evo već nekoliko godina je Sreta obavezno na našim druženjima. Moram priznati da nisam čuo da neko uživo tako pjeva i svira. Odmah nakon toga sam poželio da ga dovedem u Tuzlu i da bude moj gost na ovakvoj zabavi. Tek nakon toga sam ga vidio i na ovom televizijskom nastupu. Ima puno obaveza, traže ga u cijeloj Evropi, nastupa, putuje ali smo uspjeli dogovoriti njegov dolazak u februaru naredne godine na druženje koje organizujem, što mi je posebno drago”, izjavio je Dino Kalesić.

Biće to prilika da brojni ljubitelji muzike 60-tih, 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka uživaju u vrhunskom muzičkom događaju i ugodnom druženju i nema sumnje da će se tražiti stolica više. “Pa već je u neobaveznom razgovoru sa uskim krugom poznanika iprijatelja, rezervisano blizu 100 mjesta. Možda ćemo raditi dvije večeri”, dodao je Kalesić i najavio da se uskoro očekuje i više informacija, tačan datum manifestacije, način i cijena rezervacije.

https://www.youtube.com/watch?v=n2zoDW804vE

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*