Dom zdravlja Tuzla: Obilježena 93. godišnjica rada, Ševali Paloš plaketa za doktoricu godine

Tuzlanski Dom zdravlja, JZNU „Dr Mustafa Šehović“ Tuzla, nizom aktivnosti je obilježio svoju 93. godišnjicu rada i postojanja.

Tim povodom je u Hotelu Tuzla održana svečanost na kojoj su uručene plakete ove institucije najzaslužnijim pojedinicima.

Plaketa Službi u JZNU Dom zdravlja Tuzla za posebne zasluge a po odluci Upravnog odbora ustanove ove godine dobile su dvije službe: Služba za tehničke poslove i Služba hitne medicinske pomoći. Plaketa Radnik godine pripala je Nađi Miraščić iz odjeljenja finansijske operative. Mladen Stijepić, sanitarni tehničar iz Službe za higijensko – epidemiološku zaštitu dobitnik je plakete Zdravstveni tehničar godine, a dobitnica plakete doktor godine „Dr Mustafa Šehović“ je prim .dr. Ševala Paloš, spec. pedijatar.

Plakete su uručili Prim.dr. Suad Bijedić, direktor ustanove, prof. dr. Samir Mačković, pomoćnik direktora za medicinska pitanja, dipl. ecc. Lejla Elezović, predsjednica Upravnog odbora ustanove i dipl. med. teh. Almir Avdić, glavni medicinar ustanove. Svojim prisustvom savečanost je uveličala i delegacija Doma zdravlja iz Podgorice.

U sklopu obilježavanja godišnjice menadžment Doma zdravlja organizovao je i tradicionalni prijem za penzionere ove ustanove.

(Tuzlainfo/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*