Evropska liga: Zenit, Ajax, Schalke i Šahtar mogu ovjeriti plasman u nokaut fazu, Fener dočekuje United

U 4. kolu grupne faze Evropske lige četiri kluba mogu ovjeriti plasman u nokaut fazu, ali neki drugi, nažalost, mogu izgubiti sve šanse za prezimljenje u evropskim takmičenjima. Meč koji će privući vjerovatno najveću pažnju je onaj Istanbulu gdje se od 19 sati sastaju Fenerbahce i Manchester United.

No, krenimo od bosanskohercegovačkih internacionalaca. Astana, za koju igra Mario Aničić, u grupi B dočekuje Olympiacos, a Haris Medunjanin sa svojim Maccabijem iz Tel Aviva u grupi D dočekuje AZ Alkmaar.

Roma našeg Edina Džeke u grupi E putuje u Beč na megdan Austriji koja je u Rimu uzela bod. U grupi F Tino Sven Sušić će sa svojim Genkom gostovati Athleticu, dok će Srđan Grahovac sa svojim Rapidom gostovati Sassuolu.

U grupi H belgijski Gent za koji igra novi reprezentativac BiH Danijel Milićević dočekuje Šahtar koji je u Ukrajini slavio 5:0, dok bh. kolonija iz Konyaspora koju čine Deni Milošević, Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović gostuje Bragi nakon što je u Turskoj bilo 1:1.

Schalke i Sead Kolašinac u grupi I dočekuju Krasnodar, dok u grupi J PAOK našeg Gojka Cimirota dočekuje Qarabag za koji brani Ibrahim Šehić.

Avdija Vršajević će sa svojim Osmanlisporom u grupi L gostovati Villarrealu.

Šanse za plasman u nokaut fazu imaju Zenit (ako osvoji barem bod), Ajax (ako pobijedi), Schalke (ako pobijedi ili ako remizira uz to da Nice ne pobijedi) i Šahtar (ako osvoji barem bod, a ako pobijedi sigurno je prvi u grupi).

Sve šanse za plasman u nokaut fazu mogu izgubiti Zoryja (ako izgubi uz to da United pobijedi), Astana (ako izgubi, uz to da APOEL pobijedi), Gabala (ako izgubi, uz zo da drugi meč grupe ne bude okončan remijem), AZ (ako izgubi, uz to da Dundalk pobijedi), Koynaspor (ako izgubi, uz to da Gent pobijedi) i Salzburg (ako izgubi ili čak ako remizira uz to da Krasnodar ne izgubi).

Parovi i satnice 3. kola grupne faze Evropske lige:

Grupa A

Fenerbahče – Manchester United 19:00
Zorya – Feyenoord 19:00

Grupa B

APOEL – Young Boys 19:00
Astana – Olympiacos 19:00

Grupa C

Gabala – St. Etienne 19:00
Anderlecht – Mainz 19:00

Grupa D

Maccabi Tel-Aviv – AZ Alkmaar 19:00
Zenit – Dundalk 19:00

Grupa E

Austria Beč – Roma 19:00
Astra – Viktoria Plzen 19:00

Grupa F

Sassuolo – Rapid Beč 19:00
Athletic Bilbao – Genk 19:00

Grupa G

Panathinaikos – Standard Liege 21:05
Ajax – Celta Vigo 21:05

Grupa H

Braga – Konyaspor 21:05
Gent – Šahtar Donjeck 21:05

Grupa I

Schalke – Krasnodar 21:05
Nice – Salzburg 21:05

Grupa J

PAOK – Qarabag 21:05
Fiorentina – Liberec 21:05

Grupa K

Sparta Prag – Hapoel Beer-Sheva 21:05
Southampton – Inter 21:05

Grupa L

Zurich – Steaua Bukurešt 21:05
Villarreal – Osmanlispor 21:05

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*