U BiH narednih dana oblačno, kišno i vjetrovito

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno i vjetrovito. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne tokom cijelog dana padat će kiša, rijeđe u Krajini i centralnim područjima.

Intenzivnije padavine u jugozapadnim područjima a očekivana količina padavina u tim djelovima od 40 do 60 mm, lokalno i do 80 mm. Poslijepodne i u noći prolazno će biti kiše u cijeloj BiH. Tokom cijelog dana puhat će jako jugo s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, a najviša dnevna većinom između 17 i 23 stepena.

U BiH u ponedjeljak, 7. novembra bit će pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima se očekuju prolazne padavine u cijeloj BiH. U Hercegovini lokalno slabe kiše može biti prijepodne. Poslijepodne i u noći na utorak očekuju se nove padavine. Vjetar će biti umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu do 15, a najviša dnevna većinom između 13 i 18 stepeni.

U BiH u utorak, 8. novembra bit će oblačno vrijeme s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom ili susnježicom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*