Meteorolozi prognoziraju: Uskoro će padati snijeg

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda nove snježne padavine prognoziraju za sredinu sedmice. Prema njihovoj prognozi, padavine se očekuju već sutra. Pročitajte vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša u jutarnjim satima, u sjevernim područjima i dio prijepodneva. Sredina dana bez padavina. Nove padavine poslije podne i tokom noći na srijedu. Na planinama će padati snijeg. Očekuje se između 10 i 20 litara kiše po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 12°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

U srijedu u Bosni oblačno sa kišom ili susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Snijeg se očekuje iznad 700 metara nadmorske visine. Padavine uglavnom prije podne. Od sredine dana slabljenje i prestanak padavina. U Hercegovini prijepodne oblačno. Kiša u jutarnjim satima, na planinama će padati snijeg. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Očekuje se između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima se očekuju prolazne padavine u Hercegovini. Vjetar slab, ujutro sjevernog smjera. Tokom dana vjetar u postepenom skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*