“Igre prijestola”: Scenario zadnje sezone procurio u javnost

Scenario posljednje, sedme sezone popularnog serijala “Igre prijestola” (Game of thrones) procurio je u javnost zahvaljujući jednom od obožavalaca ove serije koji nije želio da otkrije identitet.

Kako piše “Huffington Post”, korisnik sajta “Reddit” pod nadimkom “awayforthelads” je postavio nevjerovatnu količinu detalja koji očekuju gledaoce u novoj sezoni. Ovo je moglo da bude samo nagađanje obožavaoca, dok pouzdani sajt sa vijestima iz serije “Watchers on the Wall” nije potvrdio radnju fotografijama i sa još izvora. Nalog korisnika “Reddita” je potom obrisan. HBO je ostao bez komentara kada su u pitanju ove informacije, u poređenju sa uzbunom kada su procurile epizode pete sezone. Izvori koje je otkrio anonimni ljubitelj serije predviđaju trudnoću, aferu, povratak pojedinih voljenih likova, kraj velikih kuća, mnogo smrti i klasičnog ludila koje je poznato u ovoj slavnoj seriji.

Korisnik sajta “Reddit” ističe da će doći do saveza između Sersei, Deneris i Džona Snoua, koji će se boriti protiv Bijelih šetača. I dok Džon odbija da se privoli Deneris, on se složio da preda svoju titulu kralja Sjevera ako mu pomogne da se bori protiv prijetnje na sjeveru. Ono što slijedi je jedna od najiščekivanijih scena u čitavoj seriji: Sersei, Tirion, Džon, Deneris, Džorah, Varis, Misandra, Kjuburn, Euron Grejdžoj, Planina i Pseto se sreću u Kraljevoj luci, gdje je Džon donio tijelo neumrlih da bi dokazao kako sedam kraljevstva moraju da se ujedine protiv Noćnog kralja. U nastavku sezone Tirion počinje da se brine zbog Denerisinog temperamenta jer je naredila Dragonu, jednom od svojih zmajeva, da spali neke od lordova Vesterosa, uključujući i Semovog oca Rendila zbog toga što je odbio da klekne pred nju.

Što se tiče velike bitke protiv Bijelih šetača, Sersei će pristati da pomogne sa svojom vojskom, ali kad vrijeme dođe da šalje svoju vojsku na sjever, ona se povlači nadajući se da će Šetači i njeni protivnici međusobno uništiti jedni druge. Ovo je takođe trenutak kada Džejmi Lanister odustaje od svoje sestre, zgađen i sam jaše na sjever da se pridruži borbi. Sersei vjeruje da je trudna i da čeka njegovo dijete, ali kasnije se budi u krvavoj postelji, što ukazuje da je vjerovatno imala pobačaj. Džorah, sluga Deneris, biće izliječen od bolesti kamenih ljudi zahvaljujući Semu, koji je otkrio metode starog meštra koji je sam sebe izliječio. “Igre prijestola” stiže malo kasnije nego obično, sredinom 2017. godine, a za razliku od prethodnih sezona, imaće samo sedam, a ne deset epizoda.

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*