Četvrti rođendan ˝Tuzlanskih mažoretkinja˝ večeras u BKC-u

U četvrtak 10. novembra u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanske mažoretkinje proslavit će četvrtu godišnjicu rada i postojanja. Posjetiocima će biti predstavljen njihov dosadašnji rad. Također,  naše mažoretkinje će izvesti i zanimljiv spoj teatra i mažoret plesa pod imenom ˝Pepeljuga i mažoretkinje˝, a na sceni će im se pridružiti i orkestar Balsika. Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Podsjećamo, Kulturno Sportsko Društvo  “Tuzlanske mažoretkinje” je osnovano 2012.god. i prvo je udruženje koje promoviše mažoret ples na području TK. Cilj im je promicanje tjelesne aktivnosti, poučavanje u području sporta i rekreacije a prevashodno rade na unapređenju mažoret plesa kao estetskog sporta. Konstantno se radi na novim koreografijama, a postojeće se osvježavaju novim zanimljivim elementima.

Za obilježavanje četvrtog rođendana pripremile su zanimljiv program na kojem će biti izvedene sve dosadašnje koreografije ali svojevrsni plesni teatar ˝Pepeljuga i mažoretkinje˝. Riječ je o saradnji sa njemačkom Ambasadom koja će rezultirati zanimljivim i neobičnim performansom naših mažoretkinja. Na sceni u BKC-u Mažoretkinjama će se pridružiti i orkestar Balsika.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*