Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, povećana opasnost od odrona

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona, te na mjestimično smanjenu vidljivost na dionicama u uz riječne tokove i jezera. Na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima mogući su nailasci na mjestimičnu poledicu. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju sistema u tunelima na autoputu A1, večeras (09.11.) od 22 sata do sutra (10.11.) do 05:00 sati najavljeno je zatvaranje dionice Sarajevo zapad-Tarčin.

Tokom dana, zbog deminiranja terena, povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati). Na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati), dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva granična prelaza.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*