Vlada FBiH: Danas potpisivanje dva Kolektivna ugovora

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu za danas je najavljeno potpisivanje Kolektivnog ugovora željezničara za teritoriju Federacije BiH te Granskog kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u Federaciji BiH.

Kolektivni ugovor željezničara će, uime Vlade Federacije BiH, potpisati federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i ovlašteni predstavnici reprezentativnih sindikata, a to su predsjednik Samostalnog sindikata željezničkih radnika u Bosni i Hercegovini Ernes Husarić, predsjednik Saveza sindikata željezničkih radnika u Federaciji BiH Halid Brčaninović i predsjednik Samostalnog sindikata izvršnog osoblja područja infrastrukture Željeznica Federacije BiH Igor Boban.

Vlada Federacije BiH je na sjednici, održanoj 3. novembra ove godine, dala saglasnost na Kolektivni ugovor željezničara za teritoriju Federacije BiH.

Granski kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike u Federaciji BiH potpisat će, uime Vlade Federacije BiH, federalni ministar pravde Mato Jozić i ovlašteni predstavnici vlada Zeničko-dobojskog, Unsko-sanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Bosanskopodrinjskog kantona Goražde i Kantona Sarajevo s predsjednikom Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH Salihom Kruščicom, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*