Dodjela diploma Američkog univerziteta u Tuzli

Ceremonija dodjele diploma generacije 2010. – 2014. Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini (AUBiH) bit će održana u subotu u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Na svečanoj ceremoniji promoviranja pete generacije diplomanata prisutnima će se obratiti Nikolas Hill, zamjenik ambasadora i trenutni otpravnik poslova ambasade SAD-a u BiH, Esmir Ganić, predsjednik AUBiH-a, prof. dr. Sadik Latifagić, prorektor AUBiH-a te Svjetlana Vasiljević, student generacije 2010. – 2014.

Američki univerzitet u BiH je jedina visokoškolska institucija u regiji sa američkom akreditacijom (ACICS), osnovana 2005. godine koja ima za cilj da sadašnjim i budućim studentima u Bosni i Hercegovini pruži akademsko i profesionalno obrazovanje, zasnovano na američkom sistemu obrazovanja.

– ACICS (Accrediting Council for Independent Colleges and Schools) je jedna od najuglednijih institucija za akreditovanje koja je s radom počela 1912. godine i dosad akreditovala niz visoko obrazovnih institucija u SAD i svijetu. Njihov rad je priznat od američkog Ministarstva za obrazovanje i Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje. Američki univerzitet u BiH svojim radom nastoji da poveća kvalitet obrazovanja i edukuje buduće lidere u BiH – saopćio je Odjel za komunikacije Američkog univerziteta u BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*