Veselinović: Zrinjski je naš najbolji tim, ali na Tušnju nema prolaza

Nogometaši tuzlanske Slobode danas oko 17.30 sati otputovat će na petodnevne pripreme u Etnoselo „Stanišići“ kod Bijeljine.
Tuzlacima u narednom kolu Premijer lige na Tušanj dolazi lider Zrinjski, ekipa koja suvereno vlada bh. nogometnim terenima već drugu sezonu.

– Slažem se da su najkvalitetnija ekipa domaće lige. Imaju, kako se obično kaže, i glavu i rep. Dvije godine su zajedno, uigrani su, u rotaciji imaju veći broj kvalitetnih igrača. Ipak, na Tušnju niko nije favorit, ni za njih nema prolaza. Uvjeren sam da možemo srušiti lidera, kao što smo uspjeli i u prošloj sezoni – kaže za Fenu napadač Slobode Mladen Veselinović.

Trener Vlado Jagodić želi tokom mini priprema odmoriti i osvježiti igrače, a neke od njih i igrački „razbuditi“. Jedan od onih koji bi Mostarcima mogli zadati dosta problema, svakako je Veselinović, iako njegova forma nije na nivou prošle sezone.

– Povreda me spriječila da igram više i bolje, došlo je do pada forme. Ima i umora, jer smo zbog nastupa u Evropskoj ligi krenuli već 10. juna, a igramo non-stop. Nije lako, jer je bilo turbulencija i u klubu. Ali, na posljednjih nekoliko utakmica vratio sam se. Kriza je prošlost i igramo sve bolje – navodi igrać „crveno-crnih“.

U posljednje vrijeme spominje se odlazak Veselinovića s Tušnja. U razgovoru za Fenu demantira tvrdnje da je u kontaktu s drugim klubovima.

– Ugovor sa Slobodom mi ističe idućeg ljeta i logično je da razmišljam o tome gdje ću nastaviti karijeru i može li nam drugdje biti bolje. Nije tačno da odlazim i moje misli su isključivo vezane za Slobodu i ovo prvenstvo. Od dolaska trenera Jagodića idemo uzlaznom putanjom i vjerujem da ćemo igrati Ligu za prvaka – zaključio je Veselinović.

Sloboda će se u Etnoselu „Stanišići“ pripremati do ponedjeljka.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*