Godišnji koncert Slovenčica : ˝Zvuci prijateljstva˝ u BKC Tuzla

U dvorani BKC-a Tuzla ,sa početkom u 19:00 sati, održat će se godišnji koncert Ženskog zbora „Slovenčice“iz Tuzle. Kao gosti koncerta nastupit će  Glazbena sekcija Slovenskog udruženja građana „Jožef Špringer“ iz Kaknja.

Glazbena sekcija je mlada sekcija Udruženja“ Jožef Springer“ , koja je počela sa djelovanjem prije dvije godine kada je formiran orkestarSug. Iza sebe Orkestar ima čitav niz nastupa, a zapažen je nastup na otvaranju novih prostorija Ambasade Republike Slovenije u Sarajevu. U orkestru su mladi umjetnici od 13 do 25 godina koji sviraju razne žanrove i vrste glazbe, kao što su: slovenske narodne pjesme, polke, valcere, zabavne kompozicije, jazz standarde evergrine. Također, orkestar prati folklor i njihove koreografije. Članovi orkestra su: Benjamin Drijenčić-truba, Perica Ramljak-gitara, Marko Adžajić-bas gitara, Eldar Alajbegović-harmonika i klavir, Toni Ramljak-bubnjevi, NedžnimČeliković-klarinet.

Na ovogodišnjem koncertu Orkestar Sug će nam se predstavit sa dvije kompozicije u izvođenju Jazz standarda, sa izvođenjem slovenačke narodne pjesme, te sa sevdalinkom „Moj dilbere“ u svom aranžmanu.

Organizaciju ovogodišnjeg koncerta podržali su Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamjestvu in po svetu i  Grad Tuzla.

Ulaz je besplatan.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*