Konferencija o liderstvu u biznisu u Tuzli

Pod sloganom ‘Korak po korak’, Ured specijalnog predstavnika EU u BIH održat će seriju konferencija o liderstvu u biznisu kako bi se unaprijedio kvalitet diskusije i aktivnosti vezane za socio ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Konferencije će se fokusirati na uspješne priče u poslovnom sektoru Bosne i Hercegovine i istovremeno razmatrati kako socio ekonomsko okruženje utiče na poslovne prilike, rast kompanija i ekonomski razvoj. Očekuje se da će predstavnici poslovne zajednice, lokalnih vlasti, NVO, akademske zajednice također diskutovati izazove i prilike lokalnog poslovnog okruženja u kontekstu približavanja evropskom tržištu.

Konferencije o liderstvu u biznisu će se održati u šest gradova: Tuzla, Mostar, Bijeljina, Bihać, Banja Luka i Sarajevo. Pored predstavljanja informacija o poziciji lokalnih tržišta u ovim regijama, konferencije će se baviti pitanjima važnim za približavanje BiH Evropskoj uniji. Eminentni stručnjaci iz BiH i regije govoriće o kompanijama koje uspješno posluju ili izvoze na tržište Evropske unije, izazovima sa kojima se susreću i odgovorit će na pitanja o organizacijskim kapacitetima koji su potrebni preduzećima i vladama u pristupu tržištu EU, te o tome kako EU fondovi podstiču ekonomski razvoj u njihovim zemljama. Prva konferencija se održava danas u Tuzli.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*