Neum: Oduzeto 50 kilograma eksploziva

Jedinica za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH 14.11.2016. godine zaplijenila je 50 kilograma eksploziva. Otkriven je kontrolom Golfa, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Neuma.
Vozilom je upravljao T.R. (1966.), državljanin Bosne i Hercegovine. Prema naredbi tužioca Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, eksploziv je privremeno oduzet, a protiv T.R. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Višegrad 14.11.2016. godine lišili su slobode S.D. (1974.), državljanina Crne Gore. Utvrđeno je da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela „kritvorenje novca“. Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. S.D. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana službenici JGP Bijeljina zadržali su J.D. (1986.). Graničnim provjerama utvrđeno je da je potražuje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog krivičnih djela „krivotvorenje isprave“ i „ovjeravanje neistinitog sadržaja“. Državljanka Republike Srbije kontrolirana je na MGP Rača prilikom ulaska u BiH i predata službenicima SIPA-e.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*