Pismo podrške Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH uputila je pismo podrške Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla.

U Pismu se ističe da je JU Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla paradigma, da je dosegnula golema postignuća tokom 70 godina kontinuiranog plodotvornog rada:

“Dovođenje u pitanje rada ove biblioteke bio bi još jedan od dokaza erozije dgradiranja istinskih i temeljnih društvenih vrijednosti. Nauka, obrazovanje, književnost, umjetnost i kultura uopće jesu uiniverzalna, vanprostorna, vanvremenska dobra, a biblioteke, odnosno knjižnice, su hramovi i riznice nemjerljivog bogatstva tih neizrecivih vrijednosti. Bogatvstvo knjižnog fonda JU NUB “Derviš Sušić” je pravi emporij za naučne u kulturne poslenike i zaljubljenike u pisanu riječ i knjige. U toj biblioteci se decenijama zdušno i iznad svega, njeguje tradicija čitanja i pismenosti. Ovdje kulturna baština nije samo sintagma – ovdje ona živi u pulsira u djelima brojnih najznačajnijih umnih bosanskohercegovačkih i inih autora. NUB “Derviš Sušić” nije samo mjesto u kojem se knjige čuvaju i pozajmljuju. Zahvaljujući sposobnom menadžmentu i kvalifikovanom bibliotečkom kadru, ona je kultno mjesto okupljanja kulturne i intelektualne elite,središte društvenih dešavanja i pokretanja pozitivnih društvenih mijena, mjesto za edukacije u usavršavanje, a prije svega, informacijski servis studentima, profesorima, naučnicima, istraživačima i drugim korisnicima”, stoji u pismu podrške zaposlenika Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH kolegama u Tuzli.

Sarajevske kolege zbog entuzijazma, predanosti, sposobnosti i stručnosti izražava poštovanje, sve pohvale, kao i podršku Biblioteci “Derviš Sušić”, njenom menadžmentu i kolegama.

Iz JU NUB “Derviš Sušić” Tuzla su zahvalili sarajevskim kolegama i istaknuli da ih raduje njihova zainteresiranost i podrška 71.godišnjem kontinuiranom plodotvornom  radu, djelovanju, te istaknuta činjenica u pismu podrške da tuzlanska Biblioteka nije samo mjesto gdje se knjige čuvaju i pozajmljuju.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*